Menu w Tygodniu Unii Europejskiej
Menu w Tygodniu Unii Europejskiej 04 – 08.05.2015 r.
Poniedziałek 04.05.2015 – dania francuskie:
- ŚNIADANIE: maślany rogalik – croissant, bagietka z dżemem
- OBIAD: zupa szczawiowa krem z jajkiem, naleśniki po francusku
- PODWIECZOREK: ciastka francuskie
Wtorek 05.05.2015 – dania hiszpańskie:
- ŚNIADANIE: jajecznica po flamandzku, bułeczka
- OBIAD: zupa pomidorowa’ a la riojana, tortilla z kurczakiem i warzywami
- PODWIECZOREK: owoce cytrusowe
Środa 06.05.2015 – dania włoskie:
- ŚNIADANIE: kanapki z serem mozzarella i warzywami
- OBIAD: rosół, makaron włoski z sosem carbonara
- PODWIECZOREK: pizza z szynką i pieczarkami
Czwartek 07.05.2015 – dania greckie:
- ŚNIADANIE: kanapki z serem białym, pomidorki koktajlowe
- OBIAD: zupa serowa z grzankami, ziemniaki zapiekane z koperkiem, greckie klopsiki keskese
- PODWIECZOREK: sałatka grecka
Piątek 08.05.2015 – dania polskie:
- ŚNIADANIE: kanapki z serem, wędliną, kakao, warzywa (pomidor, ogórek)
- OBIAD: żurek z jajkiem, kluski śląskie, kotlety schabowe, surówka
- PODWIECZOREK: serniczek