97-400 Bełchatów
ul. Wojska Polskiego 78
tel. 606 683 663, 606 683 883
akademia.jabluszko@interia.pl

WIELKANOCNY MAZUREK

DRODZY RODZICE !!!

Akademia Przedszkolaka JABŁUSZKO organizuje konkurs rodzinny
„WIELKANOCNY MAZUREK”.
Prosimy o zapoznanie się z regulaminem, który wywieszony jest na tablicy ogłoszeń.

GORĄCO ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU !

 

Regulamin konkursu rodzinnego
„WIELKANOCNY MAZUREK”

 

§ 1

Organizator konkursu

Organizatorem konkursu jest dyrektor niepublicznego przedszkola Akademia Przedszkolaka „Jabłuszko” w Bełchatowie mgr Paulina Wieczorek. Koordynatorem konkursu jest mgr Emilia Bartos.

§ 2

Cele konkursu

Celem konkursu jest propagowanie tradycji związanej ze Świętami Wielkanocnymi jakim jest pieczenie WIELKANOCNEGO MAZURKA, a także pobudzanie wyobraźni oraz inwencji twórczej dziecka
i rodziców. Konkurs umożliwia ponadto wspólne przeżywanie radości i satysfakcji w gronie rodzinnym.

 

§ 3

Uczestnicy konkursu

Konkurs skierowany jest do wszystkich przedszkolaków Akademii Przedszkolaka „ Jabłuszko” wraz z Rodzinami.

§ 4Warunki przyjęcia

  1. 1.      Dziecko/Rodzic dostarcza wyłącznie jedno ciasto w dniu 25.03.2015 roku do godziny 11:00 do wychowawcy grupy lub dyrekcji.
  2. 2.      Wielkanocny Mazurek może być wykonany z dowolnych produktów spożywczych, zgodnie
    z inwencją twórczą dziecka i rodzica.
  3. 3.      Ciasto nie może być większe niż 20 x 30cm.
  4. 4.      Ciasto nie może być kupione, ale własnoręcznie wykonane.
  5. 5.      Każdy Mazurek powinien zawierać metryczkę z imieniem i nazwiskiem przedszkolaka (na odwrocie blaszki/opakowania).

 

§5

Kryterium oceny prac

W skład jury konkursu będą wchodzić chętni Rodzice, którzy upieką ciasta oraz nauczyciele Akademii Przedszkolaka JABŁUSZKO. Ocena „prac konkursowych” odbędzie się w dniu 25.03.2015 o godzinie 17:00 i będzie składała się z dwóch etapów:

 

I ETAP – walory estetyczne:

a) wkład dziecka w wykonanie ciasta;

b) estetykę wykonania;

c) kreatywność.

II ETAP – walory smakowe:

a) oryginalny przepis;

b) różnorodność produktów spożywczych;c) ciekawy smak.

§ 6

Kryterium przyznawania punktów

  • Każdej pracy konkursowej zgłoszonej przez Rodzinę Akademii Przedszkolaka JABŁUSZKO do konkursu zostaje nadany numer porządkowy.
  • Członkowie Jury otrzymują podwójne karty punktacji, na których przyznają punkty zgodnie z upodobaniami od 1 do 5 w dwóch etapach konkursu.
  • Po dwóch etapach punkty są sumowane, a miejsca przydzielane zgodnie z klasyfikacją punktową.
  • Każdy członek Jury głosuje indywidualnie.
  • Głosy zlicza Komisja Konkursowa.
  • Głosowanie jest tajne.

 

§ 7

Przebieg konkursu

  1. 1.      Powitanie.
  2. 2.      Zapoznanie z regulaminem.
  3. 3.      Przedstawienie porządku konkursu.
  4. 4.      Powołanie protokolanta.
  5. 5.      Powołanie składu Jury konkursu.
  6. 6.      Powołanie komisji konkursowej.
  7. 7.      Przekazanie kart punktacji.
  8. 8.      I ETAP – głosowanie oceniające walory estetyczne.
  9. 9.      II ETAP – degustacja, ocenianie walorów smakowych.
  10. 10.  Zebranie kart przez komisję konkursową.
  11. 11.  Podliczenie punktów i ogłoszenie wyników.
  12. 12.  Sporządzenie i podpisanie protokołu.

 

§ 8

Postanowienia końcowe

Decyzja Komisji Konkursowej jest ostateczna. Wyniki konkursu zostaną opublikowane na  tablicy ogłoszeniowej, jak i na stronie internetowej przedszkola. Laureaci otrzymają nagrody oraz pamiątkowe dyplomy.

 

 

<< powrót do wszystkich aktualności

Newsletter

Jeśli chcesz dostawać najnowsze infomacje z Akademii Przedszkolaka zapisz się do naszego newslettera

kl

© Projektowanie stron internetowych Master-NET | Licznik odwiedzin - 267749